Chancerne er, at du har hørt masser af historier i nyhederne for nylig, om metalskrot, der bliver stjålet. Dette skyldes, at når skrotpriserne er høje, vil tyvene stjæle alt, hvad der er lavet af metal, hvis det ikke er bundet fast. Faktisk har vi indtil videre i år set metaltyveri stige med 70 procent i hele Storbritannien.

Selvfølgelig tænker du måske, at dette ikke vil påvirke dig, men når dit tog er blevet forsinket i timevis, fordi kablerne er blevet stjålet, bliver det hurtigt en stor besvær! Faktisk har kabeltyveri fra jernbanelinjer alene i løbet af de seneste tre år resulteret i 16.000 timers forsinkelser.

Og det er ikke kun din togrejse, der kan Opkøb af biler blive påvirket. Den gamle banger, der engang førte dig fra A til B, men nu sidder på din indkørsel og ruster, kan virke værdiløs for dig, men for en tyv er det en guldgrube.

I modsætning til nye biler med deres sofistikerede alarmer og startspærre, har ældre biler en tendens til at have dårlige sikkerhedsforanstaltninger, hvilket gør dem til et let mål for tyve.

Og hvis de ikke kan få det i gang, vil nogle dristige skurke endda gå så langt som at medbringe værktøj, så de kan skille din gamle bil ad på indkørslen. På den måde kan de kun vælge de mere værdifulde dele som f.eks. katalysatoren, så du kan betale for dyre reservedele, hvis du nogensinde skulle have brug for at få den op at køre igen.

Ikke alene optager din gamle bil værdifuld plads, men der kan allerede være en opportunistisk tyv med øje på den, som planlægger at stjæle den og veje den ind som skrot.